LogoSCN-1

Arbejdsmarkedsrettet danskundervisning (AMD)

Hvem kan få AMD?

ban ditbehov 01Du kan blive tilbudt AMD, hvis du indenfor det seneste år er indrejst i Danmark, har fast ordinært arbejde her i landet eller har etableret selvstændig virksomhed i Danmark indenfor det seneste år.

Hvad er formålet?

Formålet med undervisningen er, at den udenlandske arbejdstager, der typisk opholder sig i kortere tid i Danmark, kan lære basale dansksproglige færdigheder samt får kendskab til det sprog og den viden, der forudsættes kendt på den pågældende arbejdsplads.

Hvor langt er kurset?

Introdansk består af højst 5 forløb á 50 lektioner. Du henvises kun til ét forløb ad gangen, da kommunen skal modtage besked om, at du har gennemført dette forløb, før de bevilger det næste.

Hvad koster det?

Kurset er gratis for deltageren.

Hvordan tilmeldes du?

3df6a54874Det vil normalt være din arbejdsgiver, der henvender sig til kommunen med en forespørgsel. Du kan dog også selv tale med den person i kommunen, der henviser til danskundervisning.

Hvor foregår det?

Med mindre du arbejder på en arbejdsplads, hvor I er mange nok til at starte sammen, foregår undervisningen på sprogcentret sammen med de øvrige kursister, der er på samme niveau.
Hvis I er mange nok (min. 10) fra samme arbejdsplads, der har brug for undervisning på samme niveau, vil sprogcentret tale med din arbejdsgiver om eventuelt at tilbyde undervisningen i et egnet lokale på arbejdspladsen.

Vejledning

97d292a5fdNår sprogcentret har modtaget din henvisning til danskundervisning, indkaldes du til en samtale med en vejleder fra den afdeling, du skal gå på.
Vejlederen laver en mindre sprogtest og taler med dig om din tidligere skolegang, eventuel uddannelse og arbejde. På baggrund af testen og samtalen placerer vejlederen dig på den uddannelse og det modul, der passer bedst til dig.
Du vil kunne starte undervisningen senest 4 uger efter, at sprogcentret har modtaget henvisningen - dog tæller juleferien og sommerferien ikke med i disse 4 uger!
Du tilbydes også vejledning i forbindelse med undervisningen for at sikre, at danskundervisningen tilrettelægges bedst muligt i forhold til dine mål.

Vejledere

Der er 10 vejledere på Sprogcenter Nordsjælland plus de vejledere, der arbejder på særlige projekter.

Vejleder i Frederikssund og Frederiksværk, tlf. 72 32 85 00

Ina Johansson, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Annette Eriksen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Martina Schweikl, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Solveig Bilde Sørensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vejledere i Helsingør, tlf. 72 32 85 00

Rikke Holst Jespersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Pia Agustinus Sørensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vejledere i Hillerød, tlf. 72 32 85 00

Karen Hansen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Karen Halkjær-Lassen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ann B. Knusen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Annette Thielke, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv

Er du...

Kursist - Selvstuderende

Kursist - Selvstuderende

Tilmeld dig afsluttende prøver i dansk: Eks. indfødsretsprøven eller Dansk 3
Sagsbehandler

Sagsbehandler

Hvis du har en borger, der har brug for danskundervisning
Andre

Andre

Har du eks. udenlandske ansatte, der kunne tænke sig at blive bedre til dansk?
  • Img Kvadrat Praktik 1a
  • Velkommen til Sprogcenter Nordsjælland
  • Velkommen til Sprogcenter Nordsjælland
  • Sprogcenter Nordsjælland
  • Img Kvadrat Praktik 3a
  • Img Kvadrat Praktik 3b